Dobrodošli u radionicu

U ovom delu radionice informisaćete se o osnovnim pravilima kada je u pitanju odabir materijala i adekvatnog dezena za Vaš enterijer. Obzirom da često nastaju problemi od samog početka, izaćićemo Vam u susret i kada su neke bazične stvari u pitanju, kao što su merenje potrebne širine i visine zavesa, načina na koje ćete određivati pozicije i prave mere i slično.

  Merenje zavesa

  tape-measure-tools-for-home.jpgKorak 1
  Alat za merenje i postavka garnišni

  Da bi ste izbegli eventualne greške pri merenju dužine zavese, garnišne na kojima će zavese stajati moraju biti prethodno postavljene na svoje mesto. Prilikom merenja savetujemo Vam da koristite metalni metar radi tačnosti i pouzdanosti u uzimanju mera. Mere uzimajte isključivo u santimetrima i budite sigurni da više puta proverite dimenzije koje ste izmerili kako ne bi došlo do lošeg proračuna. Kada se odlučite za kupovinu zavese treba da znate dužinu Vaše garnišne.  merenje-sirine.jpg Korak 2
  Merenje potrebne širine zavese

  Ukoliko imate garnišnu koja na krajevima ima dekorativne završetke merenjem obuhvatite samo šipku između završetaka. Ako je vaša garnišna trakastog dizajna u tom slučaju merite celu dužinu. Ako hoćete da Vam zavesa bude bogato nabrana opredelićete se za nabor 1:3, što znači da zavesa koju kupujete treba da bude tri puta duža od garnišne. U slučaju da želite srednje nabranu zavesu , nabor će biti 1:2.5, tj. dužina zavese će biti 2.5 puta duža od garnišne. I naravno, ako se opredelite za minimalan nabor, zavesa će biti dva puta veća od garnišne, tj nabor će biti 1:2.   

  Stranice :  1